Ornanet Koulutus Edistynyt käyttö

Mitä meiltä usein kysytään? - FAQ

1 - Mitä tarkoittaa vapaan käyttöoikeuden lisenssi?

Oppilaitokset, julkisyhteisöt, yhdistykset tai yritykset voivat hankkia e-oppikirjat kertakorvauksella kaikille työntekijöilleen ja oppilaitokset samalla lisäksi opiskelijoilleen. E-kirjojen jakelu voidaan siis toteuttaa esimerkiksi organisaation käyttäjätunnuksin rajoitetusta verkosta tai vaikkapa CD-levyillä tai medialla. Tulostaminenkin on sallittua, mutta ei suositeltavaa. Jakeluoikeus on voimassa rajoittamattoman ajan.

2 - Mitä tarkoittaa vapaan muokkausoikeuden lisenssi?

Organisaatiot voivat hankkia edellisen lisäksi muokkausoikeuden, joka sallii PDF-muotoisten e-kirjojen muokkaamisen. Usein muokkausoikeus hankitaan, jotta e-kirja voidaan muokata paremmin organisaation ulkoista ilmettä toteuttavaksi, useimmiten lisätään organisaation oma logo. Muokkaus mahdollistaa myös sivujen lisäämisen ja poistamisen helposti. Muokkauksen jälkeen PDF-tiedosto tulee suojata muokkaukselta ja sisällön kopioinnilta. Jakeluoikeus työntekijöille ja oppilaitoksissa lisäksi opiskelijoille on tässäkin lisenssissä voimassa rajoittamattoman ajan.

3 - Voinko todella jaella hankittua e-oppikirjaa organisaatiossamme kaikille työntekijöille ja oppilaitoksessamme myös opettajille ja opiskelijoille?

Kyllä ja rajoittamattoman ajan.

4 - Voiko e-oppikirjoja tulostaa?

Kyllä, mutta se ei niiden suuren sivumäärän vuoksi ole kustannustehokasta eikä siten suositeltavaa. Tietojenkäsittelyn e-oppikirjan käyttö näytöltä on itse asiassa myös erittäin helppoa opetuksen ja opiskelun aikana. Opiskellessasi toimit näytöllä e-harjoitusympäristössä, jolloin voit käyttää vuoroin e-oppikirjaa, apu- ja harjoitustiedostoja tai tehdä omaa harjoitustasi.

5 - Miten tilaan e-oppikirjat?

Voit tilata e-kirjat puhelimitse, postitse tai sähköpostilla. Löydät valmiit sähköiset tilauskaavakkeet sivun ylälaidassa olevaa Tilauslomakkeet-painiketta napsauttamalla. Lomakkeita ei ole pakko käyttää, voit myös lähettää tilauksen sähköpostitse.

6 - Miten e-oppikirjoja käytetään?

Paras tapa käyttää e-oppikirjoja on lukea niitä tietokoneen kuvaruudulta samalla kun opiskelet tietokoneohjelmaa. Näiden e-oppikirjojen lukemista e-kirjan lukulaitteella emme suosittele.

7 - Miten e-kirjat toimitetaan organisaatiolleni?

Toimitamme latausosoitteen, käyttäjätunnukset ja salasanat sähköpostilla tilaavan organisaation yhteyshenkilöille. Yhteyshenkilö lataa kirjat omalle koneelle ja asettaa ne organisaatiossa esimerkiksi Intranettiin, jaetulle verkkolevylle tai opintoportaaliin jaeltavaksi.

8 - Kuuluvatko tehtävät ja tehtävätiedostot mukaan e-oppikirjaan?

Kyllä, kaikki kirjoihin tehdyt apu- ja harjoitustiedostot kuuluvat mukaan kertahankintana tehtyyn kauppaan.

9 - Voinko antaa opiskelijoille e-kirjojen lataustunnukset ja salasanat?

Voit antaa lataustunnukset vain oman organisaatiosi yhteyshenkilöille. Kirjat tulee ja kannattaakin jaella organisaation sisäverkossa, sillä niiden lataaminen siellä on paljon nopeampaa kuin Internetin läpi. Jakelu organisaatiossasi on mahdollista myös CD/DVD-levyillä tai muistitikuilla.

Kumppanit

E-oppikirjat näkyvät Facebookissa