Ornanet Koulutus - osaat enemmän

Ornanet Koulutus E-oppikirjat Käytön perusteet Edistynyt käyttö Projektinhallinta
  Lisenssit Tilauslomakkeet Hinnastot Esitteet FAQ

Mitä meiltä usein kysytään? - FAQ

1 - Mitä tarkoittaa vapaan käyttöoikeuden lisenssi?

Oppilaitokset, julkisyhteisöt, yhdistykset tai yritykset voivat hankkia e-oppikirjat kertakorvauksella kaikille työntekijöilleen ja oppilaitoksissa lisäksi opiskelijoille. E-kirjojen jakelu voidaan siis toteuttaa esimerkiksi organisaation käyttäjätunnuksin rajoitetusta verkosta tai vaikkapa CD-levyillä tms. medialla. Tulostaminenkin on sallittua, mutta ei suositeltavaa. Jakeluoikeus on voimassa rajoittamattoman ajan.

2 - Mitä tarkoittaa vapaan muokkausoikeuden lisenssi?

Organisaatiot voivat hankkia edellisen lisäksi muokkausoikeuden, joka sallii PDF-muotoisten e-kirjojen muokkaamisen. Usein muokkausoikeus hankitaan, jotta e-kirja voidaan muokata paremmin organisaation ulkoista ilmettä toteuttavaksi, lisätä organisaation oma logo. Muokkaus mahdollistaa myös sivujen lisäämisen ja poistamisen helposti. Muokkauksen jälkeen PDF-tiedosto tulee suojata muokkaukselta ja sisällön kopioinnilta. Jakeluoikeus työntekijöille ja oppilaitoksissa lisäksi opiskelijoille on tässäkin lisenssissä voimassa rajoittamattoman ajan.

3 - Voinko todella jaella hankittua e-oppikirjaa organisaatiossamme kaikille työntekijöille ja oppilaitoksessamme myös opettajille ja opiskelijoille?

Kyllä ja rajoittamattoman ajan.

4 - Voiko e-kirjoja tulostaa?

Kyllä, mutta se ei niiden suuren sivumäärän vuoksi ole kustannustehokasta eikä siten suositeltavaa. Tietojenkäsittelyn e-oppikirjan käyttö näytöltä on itse asiassa myös erittäin helppoa opetuksen ja opiskelun aikana. Opiskellessasi toimit näytöllä e-harjoitusympäristössä, jolloin voit käyttää vuoroin e-oppikirjaa, apu- ja harjoitustiedostoja tai tehdä omaa harjoitustasi.

5 - Miten tilaan e-oppikirjat?

Voit tilata e-kirjat puhelimitse, postitse tai sähköpostilla. Löydät valmiit sähköiset tilauskaavakkeet sivun ylälaidassa olevaa Tilauslomakkeet-painiketta napsauttamalla. Lomakkeita ei ole pakko käyttää, voit myös lähettää tilauksen sähköpostitse.

6 - Miten e-oppikirjoja käytetään?

Paras tapa käyttää e-oppikirjoja on lukea niitä tietokoneen kuvaruudulta samalla kun opiskelet tietokoneohjelmaa. Näiden e-oppikirjojen lukemista e-kirjan lukulaitteella emme suosittele.

7 - Miten e-kirjat toimitetaan organisaatiolleni?

Toimitamme latausosoitteen, käyttäjätunnukset ja salasanat sähköpostilla tilaavan organisaation yhteyshenkilöille. Yhteyshenkilö lataa kirjat omalle koneelle ja asettaa ne organisaatiossa esimerkiksi Intranettiin, jaetulle verkkolevylle tai opintoportaaliin jaeltavaksi.

8 - Kuuluvatko tehtävät ja tehtävätiedostot mukaan e-oppikirjaan?

Kyllä, kaikki kirjoihin tehdyt apu- ja tehtävätiedostot kuuluvat mukaan kertahankintana tehtyyn kauppaan.

9 - Voinko antaa opiskelijoille e-kirjojen lataustunnukset ja salasanat?

Voit antaa lataustunnukset vain organisaatiosi yhteyshenkilöille. Kirjat tulee ja kannattaakin jaella organisaation sisäverkossa, sillä niiden lataaminen siellä on paljon nopeampaa kuin Internetin läpi. Jakelu organisaatiossasi on mahdollista myös CD/DVD-levyillä tai muistitikuilla.

10 - Voiko kirjasto hankkia ja lainata e-oppikirjoja?

Kyllä. Pienemmät määrät e-kirjoja kannattaa hankkia eLibris kirjakaupasta ja hieman suuremmat erät suoraan Ornanet Koulutukselta. PDF-muotoiset e-kirjat voidaan kirjastossa kopioida lainaajan omalle muistitikulle, jolloin palautusta ei tarvita ja laina-aikaa ei tarvitse lainkaan rajoittaa.

Kumppanit

E-oppikirjat näkyvät Facebookissa